Melyek a legfontosabb bio minősítések?

Cosmos minősítés

A COSMOS (COSMetics Organic Standard) a természetes és biokozmetikumok minősítésére létrehozott, 2014-től érvényben lévő, nemzetközi szabvány. A COSMOS minősítést a legjelentősebb európai minősítő szervezetek (Ecocert, Cosmebio, BDIH, Soil Association, ICEA) együttesen hozták létre, céljuk a bio- és natúrkozmetikumok minősítésére alkalmas, egységes szabványrendszer kidolgozása volt. 

A COSMOS minősítés négy alapelven nyugszik, ezek a következők:

1. A organikus mezőgazdaságból származó anyagok felhasználatának támogatása, a biológiai sokszínűség tiszteletben tartása.

2. A természeti erőforrások felelősségteljes felhasználása, a környezet tiszteletben tartása.

3. Az egészség- és a környezetvédelmet tiszteletben tartó, tiszta feldolgozási és gyártási folyamatok alkalmazása.

4. Az ún. „zöld kémia” elv* integrálása és fejlesztése.

* Green Chemistry: A zöld kémia koncepciójának lényege az egészségre és környezetre nézve káros vegyi anyagok és kémiai folyamatok felhasználásának csökkentése/megszüntetése. Tudj meg többet az US-EPA (United States Environmental Protection Agency) oldalán a zöld kémia koncepciójáról!

 

 

Bioboltok elérhetősége

5+1 db LAICA bi-flux“mineral balance” vízszűrő betét

5+1 db LAICA bi-flux “mineral balance” vízszűrő betét

Kiemelt akciós ár készlet erejéig! A tiszta és ásványi anyagokban gazdag, természetes, szűrt víz a legmegfelelőbb ital, amely segít megőrizni a szükséges egyensúlyt és igazán energizál Téged a mindennapokon.

Ár: 13195 Ft
Megnézem

LAICA Bi-fluxuniverzális vízszűrő betét – 3+1 db

LAICA Bi-flux univerzális vízszűrő betét – 3+1 db

A vízszűrő kancsód kulcs eleme a cserélhető szűrőbetét, amely alapvetően felelős azért, hogy Te minél finomabb és egészségesebb vízhez juthass otthon, vagy akár a munkahelyeden.

Ár: 7195 Ft
Megnézem
Vélemények (2)