Melyek a legfontosabb bio minősítések?

Cosmos minősítés

A COSMOS (COSMetics Organic Standard) a természetes és biokozmetikumok minősítésére létrehozott, 2014-től érvényben lévő, nemzetközi szabvány. A COSMOS minősítést a legjelentősebb európai minősítő szervezetek (Ecocert, Cosmebio, BDIH, Soil Association, ICEA) együttesen hozták létre, céljuk a bio- és natúrkozmetikumok minősítésére alkalmas, egységes szabványrendszer kidolgozása volt. 

A COSMOS minősítés négy alapelven nyugszik, ezek a következők:

1. A organikus mezőgazdaságból származó anyagok felhasználatának támogatása, a biológiai sokszínűség tiszteletben tartása.

2. A természeti erőforrások felelősségteljes felhasználása, a környezet tiszteletben tartása.

3. Az egészség- és a környezetvédelmet tiszteletben tartó, tiszta feldolgozási és gyártási folyamatok alkalmazása.

4. Az ún. „zöld kémia” elv* integrálása és fejlesztése.

* Green Chemistry: A zöld kémia koncepciójának lényege az egészségre és környezetre nézve káros vegyi anyagok és kémiai folyamatok felhasználásának csökkentése/megszüntetése. Tudj meg többet az US-EPA (United States Environmental Protection Agency) oldalán a zöld kémia koncepciójáról!

 

 

Bioboltok elérhetősége
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Vélemények (2)